آزمایشــــگاه نمونه آزمای ماد

تلفن : 44200094 - 021

جستجو

همه چیز در مورد پروتئین وِی

پروتئین وی چیست؟ whey به معنای آب پنیر است. پروتئین وی(Whey protein) یا پروتئین آب پنیر مخلوطی از پروتئین های جدا شده از آب پنیر است. مایعی که به عنوان محصول جانبی در هنگام تولید پنیر از آن جدا می شود و بیرنگ و مایل به سفید است. در گذشته آب حاصل از تولید پنیر دور ریخته می شد. ولی امروزه با شناخت ویژگی ها و اثرات آن به عنوان نوعی مکمل ورزشی یا غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. شیر دارای 2 نوع پروتین اصل است. بخش اعظم آن (80%)کازئین است که تبدیل به پنیر می شود. باقی آن (20%) پروتئین وی است و به صورت آب از پنیر جدا می شود. و محتوای لاکتوز آن کم است.

آب پنیر مخلوطی از بتا لاکتوگلوبولین، آلبومین سرم گاو و ایمونوگلوبین ها است. از مزایای احتمالی آن می توان به ساخت عضلات، کاهش وزن و کاهش کلسترول اشاره کرد.

مکمل‌های پروتئینی وی، پروتئین کاملی محسوب می شوند. زیرا حاوی همه 9 اسید آمینه ضروری بدن هستند که برای افزایش توده عضلانی بسیار ضروری می باشد . و به‌عنوان منبعی غنی از پروتئین باکیفیت بالا شناخته می‌شود. پودر پروتئین وی به خاطر قابلیت جذب سریع تر نسبت به پروتئین کازئین، به پروتئین وی زود جذب نیز معروف شده است.

 

پروتئین آب پنیر چه تاثیری بر بدن دارد؟

آیا پروتئین وی مفید است؟

پروتئین آب پنیر به عنوان یک منبع عالی برای عضله سازی عمل می کند. چون آمینواسیدهای ضروری برای رشد عضلانی، ترمیم بافت و رشد ماهیچه های جدید را به بدن می رساند که جذب آن برای بدن آسان است . علاوه بر این، در کاهش سرعت و جلوگیری از تحلیل بدن نقش دارد.

پروتئین آب پنیر یک راه فوق العاده سالم برای افزودن پروتئین بیشتر به رژیم غذایی است. این منبع پروتئینی با کیفیت، که توسط بدن انسان جذب و به طور موثر مورد استفاده قرار می گیرد به ویژه برای ورزشکاران، بدنسازان یا افرادی که نیاز به افزایش توده عضلانی و انرژی و در عین حال از دست دادن  توده چربی دارند بسیار مفید است.

پروتئین وی و کاهش وزن

مصرف پروتئین وی در یک رژیم غذایی اصولی می‌تواند به کاهش وزن کمک کند. افزایش مصرف پروتئین باعث کاهش اشتها می‌شود. در نتیجه میزان کالری کمتری در وعده های غذایی مصرف می شود. همچنین، به بالا بردن  متابولیسم و سوزاندن کالری‌ها کمک می‌کند. در نتیجه توده‌ی عضلانی در حین کاهش وزن حفظ می‌شود ولی توده چربی تشکیل نمی گردد. پس پروتیئن وی می تواند شما را سیر نگه دارد. و در رژیم های لاغری می تواند مفید باشد. فقط مراقب قندهای اضافه شده یا افزودنی های برخی از مارک ها باشید. این افزودنی ها را معمولا برای خوش طعم شدن وی به آن اضافه می کنند. چون پروتیئن وی خالص به تنهایی طعم خوبی ندارد.

 

آیا استفاده از پروتئین وی مخصوص ورزشکاران است؟

آیا می‌توان پروتئین آب پنیر را بدون تمرینات ورزشی مصرف کرد؟

بدون تمرینات ورزشی هم می توان از پروتئین آب پنیر استفاده کرد. اما برای نتایج مطلوب، جهت عضله سازی به اندازه زمانی که با ورزش همراه باشد موثر نخواهد بود. مصرف پروتئین وی در کنار یک رژیم غذایی درست و ورزش مداوم بهترین تاثیر را خواهد داشت.

میزان مصرف روزانه پروتیئن وی چقدر باید باشد؟

بزرگسالان روزانه  حدود 0.75 گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن نیاز دارند. به طور میانگین برای خانم ها 45 گرم و آقایان 55 گرم است. برای مصرف پروتیئن وی، میزان مصرف سایر پروتیئن های روزانه خود را نیز باید در نظر بگیرید. مانند انواع گوشت، حبوبات، مغزیجات و… . به طور کلی روزانه 1 تا 2 پیمانه مصرف پروتیئن وی توصیه می شود. و بهتر است در زمان فعالیت بدنی باشد.

بهترین زمان مصرف پروتیئن وی طی روز کدام است؟

مصرف آب پنیر در اول صبح و با معده خالی به عنوان بخشی از یک صبحانه مفید و مناسب، حاوی کربوهیدرات و پروتیئن کافی توصیه می شود. زیرا از طرفی میزان پروتئین دریافتی روزانه که صبح ناشتا در کمترین میزان خود است را تامین کند. از طرفی با کاهش اشتها و احساس سیری از پرخوری درطی روز نیز جلوگیری می کند.

 

انواع مختلف آب پنیر:

کدام نوع پروتئین آب پنیر برای ما مناسب تر است؟

1:پروتئین وی کنسانتره (WPC)

این کنسانتره حاوی سطوح کم چربی و مقدار پایین کربوهیدرات است. درصد پروتئین در نوع کنسانتره بستگی به غلظت آن دارد. معمولا حدود 70-80% .این نوع برای افزایش حجم عضلانی مناسب است و قیمت مناسب تری نسبت به سایر انواع آن دارد. پروتئین وی کنسانتره به دلیل ترکیب کامل اسیدهای آمینه و مزایایش در تقویت عضلات و ریکاوری پس از تمرین مورد توجه است.

2:پروتئین وی ایزوله (WPI)

این نوع  برای حذف تمام چربی و لاکتوز پردازش می‌شو. پروتئین وی ایزوله معمولا حداقل ۹۰ درصد پروتئین دارد. و به دلیل خلوص بیشتر، دارای مقدار کمی چربی و لاکتوز است، بنابراین برای افرادی با حساسیت به لاکتوز یا کسانی که به دنبال پروتئین کم‌چرب هستند، مناسب است. پروتئین وی ایزوله به راحتی و سریع جذب می‌شود و به رشد و تقویت عضلات کمک می‌کند.

3:پروتئین وی هیدرولیز

پروتئین وی هیدرولیزه نوعی است که تحت فرآیند هیدرولیز قرار گرفته و به پپتید های سازنده آن تجزیه شده است. در نتیجه فرایند هضم و جذب را سرعت می‌بخشد و سبک‌تر است. به دلیل جذب سریع و کاهش احتمال واکنش‌های آلرژیک، این نوع پروتئین برای بازیابی انرژی سریع پس از تمرینات شدید یا برای افرادی با مشکلات گوارشی مناسب است.

همچنین، نوع هیدرولیز به دلیل هضم آسان و کاهش پتانسیل آلرژن، معمولاً در مکمل‌های پروتئینی دارویی و شیر خشک‌های مخصوص نوزادان آلرژیک استفاده می‌شود.

عوارض جانبی مصرف پروتئین وی:

آب پنیر در صورت مصرف اصولی و رعایت میزان توصیه شده مصرف، معمولا برای بزرگسالان بی خطر است. استفاده بیش از حد می تواند عوارض جانبی مانند افزایش حرکات روده، ایجاد جوش پوستی، حالت تهوع، تشنگی زیاد، ایجاد نفخ شکمی، کاهش اشتها، خستگی و سردرد ایجاد کند. در دوران بارداری یا شیردهی به دلیل اینکه تحقیقات کافی صورت نگرفته، مصرف آن توصیه نمی شود. در کودکان، پروتئین آب پنیر در مقادیری که معمولاً در غذاها یافت می شود یا در شیرخشک های مخصوص نوزادان استفاده می شود، برای کودکان بلامانع است. اگر به شیر گاو حساسیت دارید، از مصرف پروتئین آب پنیر بپرهیزید.

در افراد با مشکلات کلیوی، مصرف  آب پنیر می تواند با افزایش محتوای اوره پلاسما، دفع کلسیم از طریق ادرار و حجم ادرار، عملکرد منظم کلیه ها را مختل کند. این کار کلیه ها را بیش از حد سنگین می کند و می تواند منجر به سنگ کلیه شود.

 

همچنین بخوانید:

پرمیکس ها

مکمل های تغذیه ای

پنیر و فراورده های آن -پودر آب پنیر -ویژگی ها و روشهای آزمون در استاندارد ملی ایران شماره 6959

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آزمایشگاه مواد غذایی

آزمایشگاه های  مواد غذایی دولتی مانند سازمان غذا و دارو و استاندارد  جوابگوی تعداد بیشمار تولید کننده ها و فعالان در زمینه مواد غذایی نیستند. و گاها فاقد تجهیزات پیشرفته و کامل جهت انجام کلیه  پارامترهای مختلف مانند فلزات سنگین، باقیمانده آفت کش ها، باقی مانده های آنتی بیوتیک و دارو و مواد سمی طبیعی و همچنین پارامترهای میکروبیولوژیکی هستند.                        آزمایشگاه مواد غذایی غرب تهران

از این رو  برای ارائه خدمات، با آزمایشگاه‌های مواد غذایی خصوصی منتخب، جهت ارتقای زیرساخت‌های آزمایشگاهی به همراه نیروی انسانی آموزش‌دیده و استفاده از تجهیزات آنها  همکاری می کنند. این آزمایشگاه ها پس از آزمون ها و بازرسی های سختگیرانه برای تمام پارامترهای نظارتی، از سازمان های دولتی اعتبارنامه ای  دریافت می کنند که نشان دهنده قابلیت و مورد اعتماد بودن، جهت انجام آزمون های مورد نیاز شرکت ها و در صورت نیاز مردم  است.

آزمایشگاه مواد غذایی جنوب تهران

لیست آزمایشگاه های همکار سازمان استاندارد

بهترین آزمایشگاه مواد غذایی کدام است؟

چه عواملی تضمین کننده صحت آزمایشات هستند؟  برای اطمینان از کیفیت و درستی نتایج آزمون برای انتخاب بهترین آزمایشگاه مواد غذایی باید این نکات را در نظر داشت:

  1. دارای یک سیستم کیفیت آزمایشگاهی که مطابق با استانداردهای بین المللی بر اساس ISO/IEC17025 باشد
  2. کارشناسان فنی آموزش دیده و شایسته و ماهر
  3. استفاده از روش‌های آزمون معتبر و مورد تأیید بین المللی و معیارهای تضمین کیفیت در عملکرد آنالیزها
  4. از تجهیزات پیشرفته و کالیبره و  تعمیر نگهداری صحیح  استفاده کند و
  5. پرسنل آزمایشگاهی که با مستندات کیفی آشنا هستند و خط مشی ها و رویه ها را در کار خود اجرا کنند.

آزمایشگاه خدمات آنالیز مواد غذایی نمونه آزمای ماد، با تعهد به ارائه خدمات مشاوره و تست آزمایشگاهی با کیفیت بالا و به موقع، توانسته رضایت مشتریان را جلب. و در عین حال با کارکنانی که از نظر فنی ماهر، در مکانی کاملاً مجهز با امکانات به روز، پیشرفت پرسنل و محیط کار ایمن را ارتقا دهد.

آزمایشگاه مواد غرب غذاییدفتر مرکزی آزمایشگاه ماد هم اکنون از کاملترین آزمایشگاه های مواد غذایی غرب تهران. و بخش فنی واقع در جنوب تهران، به سراسر ایران خدمت رسانی می نماید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *