آزمایشــــگاه نمونه آزمای ماد

تلفن : 44200094 - 021

جستجو
آزمونهای استاندارد چای

چاي سياه

استاندارد شماره 623

 چای سیاه ‌فرآورده ای ‌است‌، که‌تنها ‌از‌جوانه‌‌، ‌برگ‌ ‌و ‌ساقه‌ ترد‌ و ‌جوان ‌رقمی‌ از‌بوته‌ چای ‌با‌ نام ‌علمی Kuntze.O ‌ (L)  Camellia sinensis که‌مناسب‌ برای تهیه‌ چای ‌سیاه‌ می‌باشد، با‌ بهره‌گیری ‌از‌ شیوهای ‌پذیرفته‌ شده ‌چای سازی که ‌پایه ‌آن ‌بر ‌انجام ‌فرایند ‌پلاس‌، مالش، اکسیداسیون (تخمیر)و‌خشک کردن‌است‌، به دست‌می آید. آزمونهای استاندارد چای در این بخش معرفی می گردد.

هدف‌از ‌تدوین ‌این ‌استاندارد‌،‌ تعیین ‌ویژگیهای ‌فیزیكی‌، ‌حسی، شیمیایی،‌ میكروبی ‌،نمونه برداری ‌،‌ روش انجام‌آزمون‌، ‌بسته بندی و ‌نشانه گیاه ‌چای ‌سیاه‌، ‌می باشد.

استفاده‌ از‌ هرگونه‌ مواد ‌افزودنی طبیعی‌ و یا ‌مصنوعی مانند ‌رنگ و ‌مواد طعم ‌دهنده ‌و ‌مواد شیرین ‌کننده‌ در همه‌ مراحل‌ تولید و ‌بسته ‌بندی ‌،‌دراین ‌استاندارد ‌غیرمجاز ‌است.

(مراجعه شود به استاندارد چای معطر شماره 10242)

1 ویژگی های فیزیکی چای سیاه

ویژگی های فیزیکی چای سیاه که طبق این استاندارد مورد ارزیابی قرار میگیرد شامل :

1-1 ظاهر چای خشک(‌رؤیت‌)

1-2 رنگ ذرات چای

 1-3 مواد خارجی

1-4 مجموعه اجزای ناخواسته (پو‌، دمار‌، پره ‌ضخیم‌ و‌ساقه‌غیرمتعارف) بر‌پایه‌سنگینی (به درصد)

1-5 کاستی ها(کپک زدگی)

می باشد.

 حد قابل پذیرش طبق جدول زیر می باشد.

<yoastmark class=

2 ویژگی های حسی  نوشیدنی چای سیاه

ویژگی های حسی نوشیدنی چای سیاه به روش چشایی و شامل این موارد است.

2-1 رنگ نوشیدنی چای

2-2 رنگ تفاله

2-3 عطر نوشیدنی

2-4 طعم نوشیدنی

و مطابق جدول زیر مورد بررسی قرار می گیرد

ویژگی های حسی چای سیاه

3 ویژگی های شیمیایی چای سیاه

طبق استاندارد ملی ایران به شماره 623 این تست های شیمیایی باید در آزمایشگاه مورد بررسی قرار گیرد:

3-1 رطوبت

3-2 خاکستر کل

3-3 خاکستر محلول در آب نسبت به خاکستر کل

3-4 خاکستر نا محلول در اسید

3-5 قلیاییت خاکستر محلول در آب بر حسب (KOH)

3-6 عصاره آبی

3-7 فیبر خام

3-8 کافیین

3-9 پلی فنل کل

ویژگی شیمیایی

4 آلاینده های فلزی

فلزات سنگین مورد سنجش در چای سیاه شامل:

4-1 آرسنیک

4-2 جیوه

4-3 سرب

4-4 کادمیوم

4-5 مس

آزمون فلزات سنگین برای چای

5 ویژگی های میکروبی چای سیاه

ویژگی های میکروبیولوژکی چای سیاه با شماره استاندارد 17070 که در آزمایشگاه مورد ارزیابی قرار می گیرد شامل این موارد است:

5-1 شمارش کلی میکروارگانیسم ها

5-2 کلی فرم ها

5-3 اشرشیا کلی

5-4 کپک

5-5 آنتروکوکوس های روده ای

آزمون میکروبی چای

 

 

 

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *