آزمایشــــگاه نمونه آزمای ماد

تلفن : 44200094 - 021

جستجو

آزمون های استاندارد آب آشامیدنی شماره 1035 و استاندارد میکروبی آب آشامیدنی 1011

آب آشامیدنی آبی است که ویژگی های فیزیکی، شیمیایی، بیولوژیکی و رادیواکتیو آن در حدی باشد که مصرف آن جهت آشامیدن، عارضه سوئی در کوتاه مدت و یا بلند مدت برای سلامت انسان ایجاد نکند. در ادامه با آزمون های استاندارد آب آشامیدنی آشنا می شویم.

هدف از تدوین این استاندارد تعیین ویژگی های فیزیکی، شیمیایی، و رادیواکتیو آب آشامیدنی می باشد.

این استاندارد برای ب آشامیدنی کاربرد دارد و برای آب آشامیدنی بسته بندی و آب معدنی کاربرد ندارد.

آزمون های استاندارد آب مربوط به آب آشامیدنی بسته بندی و آب معدنی طبیعی از طریق لینک های زیر قابل دسترسی هستند:

آب آشامیدنی بسته بندی شده ویژگی ها و روش های آزمون. شماره استاندارد 6694

آب آشامیدنی بسته بندی آزمون های میکروبی. شماره استاندارد 6267

آب معدنی طبیعی. شماره استاندارد 2441

آب معدنی طبیعی، آزمون های میکروبی. شماره استاندارد 4403

آزمون استاندارد آب آشامیدنی آزمایشگاه ماد

1ویژگی های فیزیکی آب آشامیدنی شامل:

کدورت

رنگ

بو

PH

که باید مطابق جدول زیر باشد.

ویژگی های فیزیکی

 

1.1 طعم و بو:

باید فاقد هرگونه طعم و بوی نامطلوب باشد.

1.2 ویژگی های ظاهری:

باید بدون هرگونه مواد خارجی قابل رویت با چشم غیر مسلح مانند شن و روغن باشد.

 

2: ویژگی ها شیمیایی آب آشامیدنی

شامل

2.1.1 مواد شیمیایی معدنی سمی

2.1.2 مواد شیمیایی معدنی غیر سمی

2.2 مواد شیمیایی آلی

2.3 آفت کش ها

2.4 گند زداها و محصولات جانبی گند زدا

2.5 مقدار کلر آزاد باقیمانده

2.6 فلوراید

 

2.1.1 مواد شیمیایی معدنی سمی

شامل

آرسنیک، آزبست، سرب، کروم، سلنیوم، کادمیوم، آنتیموان، جیوه، مولیبدن، سیانور، بر، نیکل، باریوم، وانادیوم می باشد.

حداثر مقادیر مجاز برای مواد شیمیایی معدنی سمی باید مطابق با جدول زیر باشد:

(ابعاد بر حسب میلی گرم بر لیتر می باشد)

 

 

 

2.1.2 مواد شیمیایی معدنی غیر سمی

حداکثر مقدار مجاز و مطلوب مواد شیمیایی معدنی غیر سمی موجود در آب آشامیدنی در جدول زیر تعیین گردیده است:

 

شیمیایی معدنی غیر سمی

 

 

 

2.2 مواد شیمیایی آلی

حداکثر مقدار مجاز و مطلوب مواد شیمیایی مطابق با جدول زیر می باشد:

مواد شیمیایی آلی

2.3 آفت کش ها

باقیمانده نوع سموم دفع آفات در آب آشامیدنی هر منطقه، باید بر اساس نوع سموم مجازی که از طرف سازمان حفظ نباتات تعیین شده و یا در منطقه به مصرف می رسد، جستجو شود. و مقدار آن نباید از مقادیر تعیین شده در جدول زیر، بیشتر باشد.

حداکثر مجاز برخی از آفت کش ها در آب آشامیدنی:

(ابعاد بر حسب میلی گرم بر لیتر)

 

2.4 گند زداها و محصولات جانبی گند زدا

که مطابق جداول زیر قابل تعیین است.

اندازه گیری گند زدا ها در آب آشامیدنی

و محصولات جانبی گندزداها:

محصولات جانبی گندزدا در آب آشامیدنی

 

2.5 مقدار کلر آزاد باقیمانده

حداقل مقدار مجاز کلر آزاد باقیمانده پس از نیم ساعت تماس، متناسب با PH ، بر حسب میلی گرم بر لیتر در جدول زیر آمده است.

 

و همینطور مقدار مجاز کلر آزاد باقی مانده در آب آشامیدنی در سیستم های مختلف آب رسانی و محل برداشت، مظابق با جدول زیر است:

 

 

2.6 فلوراید

حداقل مقدار مجاز فلوراید در آب آشامیدنی 0.5 و حداکثر مقدار آن 1.5 می باشد.

 

آزمون های استاندارد آب آشامیدنی

برای مشاهده روش انداره گیری فلوراید در آب کلیک کنید

3: ویژگی های رادیو اکتیو

حداکثر مجاز ذرات رادیواکتیو در آب آشامیدنی در آب آشامیدنی برای

اشعه آلفا  0.5

ذرات بتا  1

می باشد. (ابعاد بر حسب بکلر بر لیتر). که معیار غربالگری مواد رادیواکتیو می باشد. و در صورت مثبت بودن تست غربالگری، باید عناصر زیر اندازه گیری شوند:

رادیوم 226   حداکثر مجاز 1 بکلر بر لیتر

رادن   حداکثر مجاز 100 بکلر بر لیتر

اورانیوم  حداکثر مجاز 0.015 میلی گرم بر لیتر

 

 

 

آزمون های استاندارد میکروبی آب آشامیدنی

طبق استاندارد شماره 1011

ویژگی های میکروبی آب آشامیدنی جاری در سامانه آب رسانی، باید مطابق با جدول زیر باشد:

ویژگی های میکروبی آب آشامیدنی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *