آزمایشــــگاه نمونه آزمای ماد

تلفن : 44200094 - 021

جستجو

آزمون استاندارد غلات و فرآورده های آن- گندم – ویژگیها

استاندارد ملی شماره 104

و استاندارد میکروبی دانه های غلات و حبوبات

استاندارد ملی شماره  11602

آزمون استاندارد غلات
آزمون استاندارد غلات

غلات گیاهانی سرشار از تیره گندمیان هستند که در نقاط مختلف جهان برای تولید دانه کشت می شوند. دانه غلات سرشار از نشاسته بوده و برای تغذیه انسان و دام و طیور استفاه می شوند.

هدف از تدوین این آزمون استاندارد غلات تعیین ویژگیها، درجه بندی، نمونه برداری و روشهای آزمون گندم می باشد. این استاندارد برای گندمهای معمولی(L-aestivum Triticum) شامل تولید داخلی و وارداتی كاربرد دارد.

 

*ویژگیها و آزمون های استاندارد غلات

1 رطوبت

رطوبت دانه گندم نباید از 14 درصد بیشتر باشد.

2 آفات زنده

گندم نباید دارای هر نوع آفت زنده باشد.

3 مانده آفت كش ها

میزان مانده آفت كش ها در گندم باید مطابق استاندارد ملی ایران شماره 13120 ، آفت كش ها- مرز بیشینه مانده آفت كش- غلات باشد.

مانده آفت كش ها به هر ماده مشخصی در غذا، فراورده های كشاورزی و خوراك دام گفته می شود كه در نتیجه به كاربردن آفت كش ها حاصل شده است. این ماده شامل هر گونه مشتقات یك آفت كش نیز می باشد مانند هرگونه محصولات تبدیل شده، مواد حاصل از تجزیه آفت كش ها و ناخالصی هایی كه خاصیت سمی داشته باشند.

4 سموم قارچی

مرز بیشینه سموم قارچی باید مطابق با استاندارد ملی ایران به شماره 5925 و -5925a ،» خوراك انسان – دام- بیشینه رواداری مایكوتوكسینها» باشد.

5  سن زدگی

میزان سن زدگی در گندم نباید بیش از 2 درصد وزنی باشد.

دانه های سن زده دانه های گندمی هستند كه با نیش حشره سن مورد تغذیه قرارگرفته و آثار ظاهری آن وجود نقطه سیاهرنگ روی دانه با هاله روشن كه میتواند با چروكیدگی دانه نیز همراه باشد.

میزان سن زدگی گندم های وارداتی باید صفر باشد.

6 فعالیت آلفا آمیلاز

حداقل عدد فالینگ ( فعالیت آلفا آمیلاز) نباید كمتر از 200 ثانیه باشد.

عدد فالینگ عبارت است از معیاری برای تعیین فعالیت آنزیم آلفا امیلاز كه توسط دستگاه فالینگ نامبر اندازه گیری و با واحد ثانیه نشان داده می شود.

7 فلزات سنگین

بیشینه فلزات سنگین باید مطابق با استاندارد ملی ایران به شماره 12968 ، «خوراك انسان – دام- بیشینه رواداری فلزات سنگین» باشد.

8 سایر ویژگی ها

سایر ویژگی های گندم باید مطابق با جدول شماره زیر باشد. یادآوری: در مورد گندم درجه 4 (گندم مخصوص خوراك دام و طیور) میزان سن زدگی و فعالیت آلفا آمیلاز مورد آزمون قرار نمی گیرد.

سایر ویژگی های استاندارد غلات

گندم درجه 3،2،1 مخصوص خوراك” انسان” و گندم درجه 4 فقط مخصوص خوراك” دام و طیور” می باشد.

 

 

*نمونه برداری نمونه برداری گندم باید مطابق استاندارد ملی ایران شماره ،13535 غلات و فراورده های آن- نمونه برداری انجام شود.

استاندارد میکروبی دانه های غلات و حبوبات

استاندارد ملی شماره  11602

این آزمون استاندارد برا انواع دانه های غلات و حبوبات که به شکل فله و یا بسته بندی عرضه می شوند، کاربرد دارد. برای مثال: گندم، جو، برنج، ذرت، لوبیا، نخود، عدس، لپه.

حبوبات  گیاهانی متعلق به خانواده بقولات و زیرخانواده پروانه آسایان می باشند. در بین آنها گیاهان درختی، بوته ای و علفی که در مناطق گرمسیر و معتدل گسترش یافته اند به چشم می خورد.

ویژگی های میکروبیولوژی انواع دانه های غلات و حبوبات که به شکل فله یا بسته بندی عرضه می شوند، باید مطابق با جدول های زیر باشند.

جدول آزمون های میکروبی غلات و حبوبات فله

ویژگی های میکروبی غلات فله

جدول آزمون های میکروبی غلات و حبوبات بسته بندی

ویژگی های میکروبی غلات بسته بندی

همچنین بخوانید:  گلوتن: فواید، مضرات و روش های اندازه گیری       پرمیکس ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *