آزمایشــــگاه نمونه آزمای ماد

تلفن : 44200094 - 021

جستجو

مواد شیمیایی مضر در صنعت آرایشی و بهداشتی

مواد شیمیایی مضر آرایشی بهداشتی

درصد بسیار زیادی از مواد شیمیایی در محصولات آرایشی بهداشتی وجود دارد. در این بین سرطان زایی یا سمیت بسیاری از آنها در اندازه های خاص به اثبات رسیده و برای هرکدام در سازمان های استاندارد حداکثر میزان مجاز تعیین شده است. مصرف کننده با شناخت این قبیل مواد، و مطالعه برچسب تولید محصولات، می توانند انتخاب سالم تری برای استفاده روزمره خود داشته باشند تا از عوارض مواد شیمیایی مضر در محصولات آرایشی بهداشتی در امان بمانند.

 

مواد شیمیایی خطرناک در صنعت آرایشی و بهداشتی کدامند؟

*1-4،دی اکسان(پلی اتیلن گلیکول):

ماده ای سرطان زا که در برخی تولیدات بهداشتی که کف ایجاد می کنند، مانند شامپو مورد استفاده قرار میگیرد.

ویژگی های استاندارد شامپو طبق استاندارد ملی ایران

 

*عدد زئین:

زئین یک پروتئین گیاهی و مشتق شده از ذرت است. که کاربردهای مختلفی در صنایع غذایی، داروسازی و آرایشی و بهداشتی دارد. این پروتئین از نظر ساختار شیمیایی به کراتین مو شبیه است. و به عنوان شبیه ساز کراتین طبیعی در شامپو و سایر شوینده ها مورد استفاده قرار میگیرد. عدد زئین یا Zein value  یک معیار مشخص در استاندارد است. این عدد نشان می دهد که شامپو تا چه حدی قدرت تخریب کراتین مو را دارد. در واقع بالا بودن عدد زئین نشان دهنده آسیب بیشتر به کراتین مو به وسیله سورفکتانت شامپو است. از طرفی پایین بودن بیشتر آن نیز مانع از تمیز کردن مو و پوست از آلودگی ها و چربی های می شود.

*پارابن:

که به عنوان نگهدارنده در محصولات بهداشتی مثل شامپو، کرم ها و … مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده به راحتی از طریق پوست جذب می شود. ماده سرطان زای دیگر که احتما ابتلا به سرطان سینه در زنان را افزایش می دهد و در برخی محصولات بهداشتی به دلیل ارزان تر تمام شدن هزینه های تولید، مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین پارابن غدد درون ریز و هورمون ها هارا دچار اختلال می کند.

*سیلیکون:

استفاده از سیلیکون‌ در شامپو و سایر محصولات مراقبت مو، به دلیل خاصیت نرم کنندگی و لطافت بخشیدن به مو است. که با ایجاد پوشش فیزیکی و براق بر سطح کوتیکول مو ،از نفوذ آب، هوا و سایر عوامل خارجی به بافت موها جلوگیری می‌کنند.

 

*سولفات ها (SLS و SLES):

به دلیل اینکه  خاصیت تمیز کنندگی و کف کنندگی خوبی دارند و بسیار مقرون به صرفه هستند در تولید بسیاری از لوازم آرایشی و بهداشتی از آنها استفاده می شود.

از عوارض آنها میتوان به خشکی پوست، اگزما و واکنش های آلرژیک، آکنه، التهاب چشم اشاره کرد.  همچنین در دراز مدت  می توانند در بدن انباشته شوند و سمیت و سرطان زایی را به دنبال داشته باشند.

 

*فتالات:

بر روی سیستم غدد درون ریز تاثیر میگذارد و مطالعات نشان داده که این ماده می تواند باعث بلوغ زودرس، سرطان پستان، اختلال در هورمون استروژن گردد.

*اتیلن اکسید:

برای استریلاسیون تجهیزات پزشکی مورد استفاده قرار میگیرد و در محصولات بهداشتی برای ایجاد کف ممکن است افزوده شود. این ماده توسط سازمان های بین المللی استاندارد سرطان می باشد. و از عوامل ایجاد سرطان پستان است.

 

*اتانول آمین‌‌ها

شامل  DEA،MEA،TEA که محصولاتی که ایجاد کف می کنند موجود است. و گاهی به نیتروزآمین تبدیل می شود. که از عوامل سرطان زا می باشد.

*پارا فنیلین دی آمین(ماده رنگ‌زای اسید قرمز):

از رنگ دهنده های قطران زغال سنگ است و به عنوان رنگ دهنده در محصولات آرایشی مورد استفاده قرار میگیرد. به دلیل وجود فلزات سنگین میتواند سرطان زا باشد. ممکن در برچسب محصولات با نام های ایندیگو کرمین،  FD&C Blue یا آبی1 موجود باشد.

 *فرمالدئید:

ممکن ایت روی برچسب محصولات بهداشتی با نام های DMDM هیدانتوین، ایمیدازولیدینیل اوره، کوارترنیوم15 و متانامین موجود باشد. برخی نگهدارند های موجود در محصولات آرایشی بهداشتی، به مرور این ماده را آزاد می کنند. مصرف مقادیر زیاد و طولانی مدت آن باعث ایجاد آثار سمی و سرطان در بدن می شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *