عدد آنیزیدین چست؟
Anisidine Value در روغن ها و چربی ها اندازه گیری آلدهیدهای موجود است و بنابراین میزان اکسیداسیون ثانویه را نشان می دهد و به عنوان شاخص کیفیت استفاده می شود.
عدد آنیزیدین نشانگر چیست؟
این عدد در واقع از شاخص های کیفیت روغن و برخی مواد غذایی حاوی چربی است. از این آزمایش برای ارزیابی اکسیداسیون ثانویه روغن یا چربی استفاده می شود. که عمدتا برای آلدهیدها و کتون های موجود در روغن ها و چربی های گیاهی و حیوانی به ویژه آلدئید های آلفا و بتا اشباع نشده، است. بنابراین قادر به بیان روند اکسیداسیون روغن یا چربی است. علاوه بر این، در آنالیز، مقادیر بالای این عدد در روغن، نشانگر فساد و خراب شدن بیش از حد روغن در فرآیند سرخ کردن با حرارت بالاست.
چگونه عدد آنیزیدین محاسبه می شود؟
برای تعیین مقدار آنیزیدین ، محلول روغن یا چربی در ایزواکتان(2و2و4-تری متیل پنتان) با P-anisidine در اسید استیک گلایسال واکنش نشان می دهد. تا طی واکنش، محلول زرد رنگ ایجاد شود. سپس عدد آنیزیدین از جذب اندازه گیری شده در 350 نانومتر ، قبل و بعد از واکنش تعیین می شود و افزایش مقدار جذب اندازه گیری می شود.
به 100 برابر میزان جذب اندازه گیری شده در طول موج 350 NM در یک سل 10 mm حاوی محلول آزمون، عدد آنیزیدین گفته می شود.
عدد توتاکس(Totox)
در هنگام ارزیابی و محاسبه فساد اکسیداتیو یک روغن، عدد اکسیداسیون کل، یا عدد توتاکس(Totox) می تواند سودمند باشد. که به وسیله فرمولی توسط عدد آنیزیدین به دست می آید.
دامنه مقدار توتاکس چقدر است؟
مقدار TOTOX زیر 10: روغن تازه و با کیفیت بالا است.
و مقدار TOTOX بین 10 تا 20: روغن هنوز هم قابل قبول است اما ممکن است علائم اولیه اکسیداسیون را نشان دهد.
مقدار TOTOX بالاتر از 20: روغن فاسد است و نباید برای خوردن و آشپزی مورد استفاده قرار گیرد.
آزمایشگاه ماد، آزمایش اندازه گیری عدد آنیزیدین روغن ها و چربی های گیاهی و حیوانی است. که مطابق با استاندارد ملی ایران با شماره 4093 و همچنین طیف وسیعی از آزمون کنترل کیفیت مواد غذایی دیگر را ارائه می دهد. در صورت تمایل می توانید از کارشناسان ما برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد هر یک از این خدمات با شماره پذیرش آزمایشگاه تماس بگیرید.