آزمایشــــگاه نمونه آزمای ماد

تلفن : 44200094 - 021

جستجو

قهوه فوری

استاندارد ملی شماره 3623

استاندارد قهوه

دانه قهوه محصول درختی همیشه سبز به نام Coffea است. که در نوحی گرمسیری رشد می کند. بلندی آن بین 3m تا 10m است. شکوفه های سفید رنگ قهوه، بسیار به گل یاس شباهت دارند. میوه قهوه تخم مرغی شکل می باشند و به صورت خوشه آویزان می شوند. بین 6 تا 9 ماه زمان لازم است تا میوه قهوه از رنگ سبز، به زرد و بعد از آن قرمز یا بنفش تبدیل شود و کاملا برسد. قهوه نوعی نوشیدنی رایج است که از دانه های بوداده و آسیاب شده گیاه قهوه به دست می آید. دانه های قهوه خشک شده به درجات مختلف بو داده می شوند. بسته به عطر و طعم مورد نظر، درجه بندی های مختلفی برای این محصول در نظر گرفته شده است. آزمایش استاندارد قهوه تضمینی برای کیفیت این محصول می باشد.
قهوه فوری، قهوه ای است که از خشک کردن عصاره آبی خالص تازه بو داده و ساییده شده در شرایط مناسب به دست می آید.

هدف از این استاندارد ، تعیین ویژگی های قهوه فوری می باشد. و برای قهوه فوری و قهوه فوری کافئین گرفته شده کاربرد دارد.

همچنین برای مشاهده استاندارد سایر انواع قهوه میتوانید به لینک های زیر مراجعه بفرمایید:

پودر مخلوط قهوه فوری استاندارد شماره 11137

قهوه بوداده و سائیده استاندارد شماره 4388

قهوه سبز(خام) استاندارد ملی شماره 589

ویژگی ها

1: ویژگی های ظاهری، فیزیکی، و حسی آزمایش استاندارد قهوه

1-1: طعم و بو

قهوه فوری باید طعم و بوی طبیعی خود را داشته باشد و فاقد هرگونه طعم و بوی نا مناسب مانند بوی تندی و ترشی باشد.

1-2: رنگ

بسته به نوع فراوری قهوه، باید دارای رنگ قهوه ای روشن تا قهوه ای تیره باشد.

1-3: مواد خارجی

باید بدون هرگونه مواد خارجی باشد.

1-4: یکنواختی

باید از نظر ظاهری، یکنواخت و بدون کلوخه و به هم چسبیدگی باشند.

1-5: قابلیت انحلال

باید در آب جوش یا سرد، طبق روش نوشته شده در بند 2-7 این استاندارد، قابلیت انحلال داشته باشد.

2: ویژگی های شیمیایی قهوه فوری

ویژگی های شیمیایی قهوه فوری باید مطابق جدول زیر باشد.

ویژگی های شیمیایی قهوه فوری

2-1: طعم دهنده های مجاز خوراکی:

استفاده از طعم دهنده نوشته شده در استاندارد شماره 952 در حد GMP جهت تعادل در طعم قهوه فوری بلامانع است.
استفاده از اسانس قهوه مجاز نمی باشد.

3: مایکوتوکسین

میزان مجاز اکراتوکسینA در قهوه فوری تا حد 10.0 (بیشینه) بر حسب میکروگرم در کیلوگرم،می باشد.

4: مانده آفت کش ها

میزان مجاز مانده آفت کش ها در قهوه فوری باید مطابق حد مجاز تعیین شده از سوی مرجع قانونی و ذیصلاح (در حال حاضر جهاد کشاورزی) باشد.

ویژگی-های-دانه-قهوه

ویژگی های میکروبی

استاندارد ملی شماره15545

ویژگی های میکروبیولوژی آزمایش استاندارد قهوه فوری ، باید با جدول زیر مطابقت داشته باشد.

ویژگی های میکروبی قهوه فوری

انواع دانه قهوه که به عنوان ماده اولیه استفاده می شود:

دانه قهوه به عنوان ماده اولیه

پودر قهوه سبز و بوداده:

میکروبی پودر قهوه سبز و بوداده

دانه قهوه سبز و بوداده:

میکروبی قهوه سبز و بوداده

 

همچنین بخوانید:

آیا قهوه برای کبد و کلیه مضر است؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *