قهوه فوری
استاندارد ملی شماره 3623
دانه قهوه محصول درختی همیشه سبز به نام Coffea است. که در نوحی گرمسیری رشد می کند. بلندی آن بین 3m تا 10m است. شکوفه های سفید رنگ قهوه، بسیار به گل یاس شباهت دارند. میوه قهوه تخم مرغی شکل می باشند و به صورت خوشه آویزان می شوند. بین 6 تا 9 ماه زمان لازم است تا میوه قهوه از رنگ سبز، به زرد و بعد از آن قرمز یا بنفش تبدیل شود و کاملا برسد. قهوه نوعی نوشیدنی رایج است که از دانه های بوداده و آسیاب شده گیاه قهوه به دست می آید. دانه های قهوه خشک شده به درجات مختلف بو داده می شوند. بسته به عطر و طعم مورد نظر، درجه بندی های مختلفی برای این محصول در نظر گرفته شده است. آزمایش استاندارد قهوه تضمینی برای کیفیت این محصول می باشد.
قهوه فوری، قهوه ای است که از خشک کردن عصاره آبی خالص تازه بو داده و ساییده شده در شرایط مناسب به دست می آید.
هدف از این استاندارد ، تعیین ویژگی های قهوه فوری می باشد. و برای قهوه فوری و قهوه فوری کافئین گرفته شده کاربرد دارد.
همچنین برای مشاهده استاندارد سایر انواع قهوه میتوانید به لینک های زیر مراجعه بفرمایید:
پودر مخلوط قهوه فوری استاندارد شماره 11137
قهوه بوداده و سائیده استاندارد شماره 4388
قهوه سبز(خام) استاندارد ملی شماره 589
ویژگی ها
1: ویژگی های ظاهری، فیزیکی، و حسی آزمایش استاندارد قهوه
1-1: طعم و بو
قهوه فوری باید طعم و بوی طبیعی خود را داشته باشد و فاقد هرگونه طعم و بوی نا مناسب مانند بوی تندی و ترشی باشد.
1-2: رنگ
بسته به نوع فراوری قهوه، باید دارای رنگ قهوه ای روشن تا قهوه ای تیره باشد.
1-3: مواد خارجی
باید بدون هرگونه مواد خارجی باشد.
1-4: یکنواختی
باید از نظر ظاهری، یکنواخت و بدون کلوخه و به هم چسبیدگی باشند.
1-5: قابلیت انحلال
باید در آب جوش یا سرد، طبق روش نوشته شده در بند 2-7 این استاندارد، قابلیت انحلال داشته باشد.
2: ویژگی های شیمیایی قهوه فوری
ویژگی های شیمیایی قهوه فوری باید مطابق جدول زیر باشد.
2-1: طعم دهنده های مجاز خوراکی:
استفاده از طعم دهنده نوشته شده در استاندارد شماره 952 در حد GMP جهت تعادل در طعم قهوه فوری بلامانع است.
استفاده از اسانس قهوه مجاز نمی باشد.
3: مایکوتوکسین
میزان مجاز اکراتوکسینA در قهوه فوری تا حد 10.0 (بیشینه) بر حسب میکروگرم در کیلوگرم،می باشد.
4: مانده آفت کش ها
میزان مجاز مانده آفت کش ها در قهوه فوری باید مطابق حد مجاز تعیین شده از سوی مرجع قانونی و ذیصلاح (در حال حاضر جهاد کشاورزی) باشد.
ویژگی های میکروبی
استاندارد ملی شماره15545
ویژگی های میکروبیولوژی آزمایش استاندارد قهوه فوری ، باید با جدول زیر مطابقت داشته باشد.
انواع دانه قهوه که به عنوان ماده اولیه استفاده می شود:
پودر قهوه سبز و بوداده:
دانه قهوه سبز و بوداده:
همچنین بخوانید: