آنالیز روغن زیتون
انواع روغن زیتون
types of virgin olive oil
انواعروغنزیتونبکر شامل روغنزیتونفرابکر،روغنزیتونبکر،روغنزیتونبکرمعمولی است. روغنهاییاستکهاز میوه درختزیتون(Olea europea L.) تنهابهوسیله روشهای مکانیکییا سایر روشهای فیزیکی در شرایطمعین، به ویژه از نظر دماییبه گونه ای که سبب تغییر در ماهیت آن نشود، استخراجشده وهیچگونه فرآوری بهجزشستشو، صاف کردن، دکانتاسیون(Decantation) و سانتریفیوژ(جداسازی) رو آن ها انجامنشده باشد. سایر انواع روغن زیتون شامل: روغنزیتونپالایش شدهوروغنزیتون (مخلوط روغنزیتونپالایششدهوانواعروغنزیتونبکر) و انواع روغن زیتون غیر خوراکی می باشد. آنالیز استاندارد روغن زیتون به اطمینان از کیفیت محصول کمک شایانی خواهد کرد.
ویژگی محصول نهایی در آنالیز استاندارد روغن زیتون
معیار های خلوص
ویژگی های شناساییشامل معیارها خلوص ، باید برای انواع روغن زیتون خوراکی بهکاربرده شوند. خلوص روغن زیتون با انجام آزمونهای ترکیب اسیدهای چرب، اسیدها چربترانس، استرول ها و تری ترپن دی الکل ها. (ترکیب دس متیل استرول، استرول تام، اریترودی ال و اووائول)، موم، بیشینه اختلاف بین میزان محاسباتیو عملیاتی تر آسیل گلیسرول42 ECN، استیگمااستادی ان، 2-گلیسریل منو پالمیتات و مواد غیرقابل صابونیتعیینمیشود.
1: ترکیب اسیدهای چرب
میزان اسیدها چرب درانواع روغن های زیتون خوراکی (برحسبدرصدوزنی/وزنیمتیل استرها) باید مطابق باجدول زیر باشد.
2: اسیدهای چرب ترانس
و همچنین میزان اسیدها چربترانسدرانواعروغنزیتونخوراکی برحسبدرصد وزنی/وزنیازکل اسیدهای چرب باید مطابق باجدول زیر باشد.
3: ترکیب استرول ها و تری ترپن دی الکل ها
این ترکیبات مطابق با جدول های زیر می باشند.
4:موم
و اما میزان موم درانواعروغنزیتون خوراکی برحسبمیلیگرمبر کیلوگرم بایدمطابق باجدول زیر باشد.
5: بیشینهاختلاف بینمیزان محاسباتیو عملیاتی تری آسیل گلیسرول 42 ECN :
درانواعروغنزیتون خوراکی باید مطابق باجدول زیر باشد:
6: میزان استیگمااستادی ان برحسبمیلیگرم در کیلوگرم
در زیتون فرابکر و بکر کوچکتر یا مساوی 0.05
و در روغن بکر معمولی کوچکتر یا مساوی 0.10 می باشد.
7: میزان 2-گلیسریل منو پالمیتات
در انواعروغنزیتون خوراکی(برحسبدرصدوزنی) بایدمطابق با جدول زیر باشد.
8: میزانموادغیرقابل صابونی در آزمون استاندارد روغن زیتون
درانواعروغنهای زیتون خوراکی(برحسبگرم بر کیلوگرم) باید کوچکتر یا مساوی 15 باشد.
ویژگی های حسی و کیفی
ویژگی ها حسی وکیفیانواع روغنزیتون خوراکی بایدمطاق باجدول زیر باشد.
اتیل استرهای اسیدچرب(بر حسب میلیگرمبر کیلوگرم)(FAEEs) در روغن زیتون فرابکر باید کوچکتر یا مساوی 35 باشد.
آلاینده ها در آزمون استاندارد روغن زیتون
1: فلزات سنگین
میزان فلزات سنگین(سرب، آرسنیک)در انواعروغنزیتون خوراکی بایدمطابق بااستاندارد ملیایران شماره 12968 باشد.
2:حلال های هالوژنه
و بیشینهحلالهای هالوژنه درانواعروغنزیتونخوراکی(برحسبمیلیگرمبرکیلوگرم) بایدمطابقباجدول زیر باشد.
3: هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای
و میزانهیدروکربنهای آروماتیکچندحلقهای بایدمطابقاستانداردملیایرانشماره19624 باشد.
افزودنی ها
استفادهاز هرگونه افزودنیویاآنتیاکسیداندرانواعروغنزیتونبکر خوراکی مجازنیست. و استفادهازآلفاتوکوفرولدرروغنزیتونپالایششده وروغنزیتونمخلوط(روغنزیتونپالایششدهوروغنزیتون بکر) بهگونه ای کهبیشینهمیزانآلفاتوکوفرول درمحصولنهایی شرایط خوب ساخت باشد، مجازاست. اما افزودنهرنوعموادافزودنیدیگربهانواعروغنزیتونخوراکیممنوعاست.
جهت انجام آزمون های کنترل کیفیت و آنالیز استاندارد روغن زیتون با بالاترین دقت، زیر نظر سازمان غذا و دارو و استاندارد، با شماره های آزمایشگاه نمونه آزمای ماد در تماس باشید.