آزمایشــــگاه نمونه آزمای ماد

تلفن : 44200094 - 021

جستجو

 

میوه آناناس میوه ارقام مختلف درخت comosus Ananas ازخانواده Bromoeliaceae می باشد. کمپوت آناناس فرآورده ای است، تهیه شده از میوه آناناس در یک محیط مایع مناسب شامل آب یا آب آناناس یا شربت مطـابق بنـد 4-4 این استاندارد که در داخل بسته های غیر قابل نفوذ دربندی شده و با انجام فرآیند حرارتی با رعایت شرایط خوب ساخت، بـه صورت سترون تجارتی آماده می شود. هدف از تدوین این استاندارد تعیین ویژگی ها، نمونه بـرداری، روش هـای آنالیز و آزمایش کمپوت آناناس، بسـته بنـدی و نشـانه گـذاری کمپوت آناناس، می باشد.

همچنین جهت مشاهده آزمایشات انواع کنسرو میوه و کمپوت ها، روی لینک های زیر کلیک کنید:

خوشاب (کمپوت)سیب

کمپوت بدون شکر

کمپوت آلوئه ورا

خوشاب (کمپوت)گلابی

کمپوت زرد آلو

خوشاب (کمپوت)آلبالو

کمپوت هلو

خوشاب (کمپوت )گیلاس

آزمایش کمپوت آناناس ویژگی های حسی، فیزیکی و شیمیایی

 1: وضعیت ظاهری بسته

بسته باید بدون زنگ زدگی ، نشتی و باد کردگی باشد.

2:عوامل ناپذیرفتنی

فرآورده باید عاری از عوامل ناپذیرفتنی مندرج در بند 14-4 این استاندارد باشد.

3:رنگ فرآورده

باید دارای رنگ طبیعی مربوط به نوع خود باشد.

4: بو و مزه

کمپوت آناناس باید دارای بو و مزه طبیعی بوده و بدون هر گونه بو و مزه ترشیدگی و یا غیر طبیعی باشد.

5: بافت

کمپوت آناناس باید دارای بافت یکنواخت و یکسان بوده و بیش از حد سفت و یا نرم نباشد.

6: شفافیت شربت

شربت کمپوت آناناس باید شفاف باشد.

7: پری

میزان پری فرآورده در دمای محیط ، نباید از 90 درصد حجم محتوی ، کمتر باشد.

 8: یکنواختی

فرآورده تا حد امکان باید یکنواخت باشد.

9: آسیب دیدگی و خردشدگی

میزان آسیب دیدگی و خردشدگی باید مطابق جدول زیر باشد:

آزمون استاندارد کمپوت

زیرا درجه بریکس مقدار درصد مواد جامد محلول در آب فرآورده در دمای مشخص (20 درجـه سلسـیوس) برحسـب سـاکارز را نشـان می دهد.

 

 

10: مواد جامد محلول در آب

میزان غلظت مواد جامد محلول در آب براساس نوع شربت محتوی باید مطابق با جدول زیر باشد:

آزمایشات کنسرو

 

 

11:  اسیدیته

میزان اسیدیته در کمپوت آناناس نباید از 0.5 درصد برحسب اسید سیتریک بیشتر باشد.

12: pH

میزان pH در کمپوت آناناس نباید از 4.3 بیشتر باشد.

13: وزن آبکش

و وزن آبکش فرآورده نباید از 58 درصد وزن خالص محتوی کمتر باشد.

14: مواد افزودنی

کمپوت آناناس باید بدون هرگونه ماده نگهدارنده ، رنگ ( خواه طبیعی یا غیر طبیعی )، شـیرین کننـده مصـنوعی و طعم دهنده شیمیایی باشد.

یادآوری 1:  افزودن اسیدسیتریک طبق شرایط خوب ساخت مجاز است

یادآوری 2: برای تعیین ویژگی های حسی، فیزیکی و شیمیایی ، میانگین نتایج به دست آمده بر روی حداقل سه بسته الزامی است

 

15: فلزات سنگین

حد مجاز فلزات سنگین در کمپوت آناناس باید مطابق با جدول زیر باشد:

آنالیز کنسرو ها

 

 

ویژگی های میکروبیولوژیکی استاندارد آزمون های کمپوت آناناس

میکروبیولوژی آنالیز کنسرو اناناس، باید مطابق با استاندارد ملی ایران شماره، 2326 مواد غذایی کنسـرو شـده – ویژگـی ها و روش های آزمون میکروبیولوژی ، باشد.

 

 

مواد غذایی کنسرو شده کم اسید باید دارای ویژگی های میکروبیولوژی مطابق با جدول زیر باشد.

آزمایش میکروبی کنسرو اناناس

و ویژگی میکروبیولوژی مواد غذایی کنسرو شده اسیدی یا اسیدی شده مانند آزمون های کمپوت آناناس باید مطابق با جدول زیر باشد:

آزمون میکروبی کنسرو

 

 با روش تهیه کنسرو خانگی آشنا شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *